Na renovatiewerken van een jaar opent de Brico-winkel van Zemst op 31 maart opnieuw de deuren. Die bevindt zich nog steeds in het retailpark Mechelen-Zemst. Met het vernieuwde filiaal wil Brico haar productiviteit, klantgerichtheid, concurrentievermogen en efficiëntie kracht bijzetten. “Wij zijn blij om de concretisering van onze innovatieprojecten aan te tonen met onze winkel in Zemst”, benadrukt Dieter Struye, managing director van Brico en Brico Plan-It.

Het winkelpunt werd met een derde vergroot. Klanten kunnen nu rondwandelen over een oppervlakte van bijna 9.000 m². Daarnaast werd er in de winkel in Zemst rekening gehouden met de behoeften van de klant, en een aangepast formuleconcept gelanceerd. “We hebben ons aanbod inzake badkamers en sanitair, verlichting, deuren en keukenmodellen verder uitgebreid, terwijl het aanbod van de tuinafdeling even ruim is gebleven”, verduidelijkt Rudi Schautteet, directeur operations van Brico. Met Reserve & Go komt er ook een gepersonaliseerd afhaalpunt bij. Klanten kunnen er terecht voor goederen die ze online of in het winkelpunt besteld hebben.

Het resultaat van de gerenoveerde winkel is een goed voorbeeld van een verjongingskuur. De beleving en tevredenheid van de klanten staan centraal in de veranderingen. “Er zijn onder andere meer en betere winkelformules en productassortimenten, meer opleidingen voor medewerkers, en we hebben ook in IT en digitalisering geïnvesteerd”, zegt Dieter Struye. “Bovendien worden we de allereerste doe-het-zelfzaak in België die kassa’s met een zelfscansysteem ter beschikking stelt van de klanten.” De gerenoveerde Brico-winkel zal ongeveer 41 mensen tewerkstellen.