Op de voormalige kmo-site Boeykens in de Puurse deelgemeente Breendonk wordt er plaats gemaakt voor 110 appartementen. Er is ook ruimte voor een nieuwe buurtwinkel voorzien die door Louis Delhaize zal worden uitgebaat. Daarmee wordt Botanic het grootste bouwproject ooit in Breendonk.

Voor het hele project op de site die zich vlakbij de A12 bevindt, is intussen al een bouwvergunning afgeleverd. “Het was inderdaad al langer onze bedoeling om dit braakliggend terrein te gaan herwaarderen”, aldus burgemeester Koen Van den Heuvel. “We willen hier alle vormen van wonen samenbrengen. Zo komen er assistentiewoningen en flats voor andersvaliden, residentiële woningen en appartementen. Maar er de inwoners van Breendonk zitten ook al lang te wachten op een buurtwinkel.” De werkzaamheden gaan deze zomer nog van start en zouden in 2019 volledig klaar zijn. De opdrachtgever is DCA Woonprojecten en Brody.

POLO Architecten staat in voor de vormgeving van het project. Botanic zal bestaan uit vijf blokken. In een eerste gebouw wordt buurtwinkel Louis Delhaize samen met 20 appartementen ondergebracht. “De buurtsupermarkt van Louis Delhaize wordt als eerste afgewerkt en hopen we begin 2019 te kunnen openen”, zegt Jelle Strijbos van projectontwikkelaar DCA & Brody. In de overige vier blokken komen er 54 assistentiewoningen en 36 appartementen met optionele comfortdiensten. Naast een ondergrondse bewonersparking wordt er op de begane grond een groene bezoekersparking voorzien.