Brandweer Rivierenland werkt met shiften van 12 uur

ZoneRivierenlandDe zoneraad van Brandweerzone Rivierenland nam op 9 oktober een principebeslissing om vanaf 1 april 2016 het operationeel beroepspersoneel te laten werken in shiften van 12 uur. Deze principebeslissing zal geïntegreerd worden in het personeelsplan. Dit personeelsplan maakt deel uit van het beleidsplan dat op een volgende zoneraadvergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd.

Sinds 1 januari zijn 19 gemeenten met samen 410.000 inwoners samengesmolten in één brandweerzone. Die omvat de gemeenten Aartselaar, Berlaar, Bonheiden, Boom, Bornem, Duffel, Heist-op-den-Berg, Hemiksem, Lier, Mechelen, Niel, Nijlen, Putte, Puurs, Rumst, Schelle, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek. De leiding van de zone, met aan het hoofd voorzitter Bart Somers, wil zo snel mogelijk een maximale en gelijke graad van bescherming van alle inwoners van de zone, met eenzelfde kostprijs per inwoner.

“De structuur van één brandweerzone maakt het nu mogelijk om de posten, het materieel en alle personeelsleden (beroeps en vrijwilligers) in een netwerkmodel te laten samenwerken. Op die manier kunnen we belangrijke efficiëntiewinsten boeken. Met eenzelfde budget kunnen we dus een betere globale bescherming bieden aan alle inwoners van de zone”, aldus een mededeling van Brandweerzone Rivierenland.

“Dit netwerkmodel veronderstelt een flexibele inzet van al het personeel, zowel beroeps als vrijwilligers, over de volledige zone. Een 12-urenregeling geeft de meeste waarborgen op zo’n flexibiliteit.”

Overschakelen naar een 12-urensysteem heeft een aantal voordelen voor het betrokken personeel:
• Een flexibel uurrooster geeft betere planningsmogelijkheden.
• De sociale situatie van de werknemers verbetert want ze kunnen hun gezin elke dag zien.
• Er is meer flexibiliteit om oudere werknemers meer dagshiften te laten uitvoeren.
• Het systeem is fysiek minder belastend dan 24-urenshiften, dus veiliger voor de medewerkers.
• Er zijn meer mogelijkheden tot mutatie of rotatie door een uniforme uurregeling over alle posten, bijvoorbeeld bij verhuis naar een andere gemeente binnen de zone.

Een 12-urenregime vraagt wel een wijziging van sommige vroegere werkstelsels. De zoneraad voorziet in een overgangstermijn.