Bouwwerken Kadoddervelden gaan van start

kadoddervelden2In de week van 22 juni begint aannemer Vermetten Wegenbouw met de eerste fase van het woonproject Maenhoevevelden in Sint-Katelijne-Waver. Deze eerste fase omvat 48 bouwkavels voor BEN-woningen en kreeg de naam Kadoddervelden, naar één van de reuzen van Sint-Katelijne-Waver.

“In samenwerking met de gemeente Sint-Katelijne-Waver investeerden we veel tijd en energie om een hedendaagse en innovatieve woonverkaveling te realiseren met aandacht voor betaalbaarheid, architectuur, BEN-wonen en wonen in eigen streek. Dat we erin geslaagd zijn, bewijst het succes dat het project kent”, zegt Peter De Bruyne, algemeen directeur van IGEMO dat samen met de gemeente het project heeft opgezet.

Het project wordt uitgevoerd in vier fasen, en voor de naamgeving van de fasen lieten de initiatiefnemers zich inspireren door de vier Katelijnse reuzen: Jan Kadodder, Katelijne, Stijn en Lieve. Fase 1 werd Kadoddervelden gedoopt. Wonen op een boogscheut van het centrum van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver en toch in een rustige en groene omgeving, dat is waar Kadoddervelden voor staat.

De 48 kavels passen binnen het principe wonen in eigen streek. Met dit principe wil de gemeente Sint-Katelijne-Waver er voor zorgen dat burgers het zich kunnen permitteren om in hun eigen streek te blijven wonen. “Tot 27 juli krijgen geïnteresseerden die een band met Sint-Katelijne-Waver kunnen aantonen, voorrang om hun droomkavel aan te kopen. De eventueel overblijvende kavels worden na deze voorverkoopronde vrij verkocht. Geïnteresseerde kopers kunnen terecht bij IGEMO”, vult Peter De Bruyne aan.

Burgemeester Kristof Sels benadrukt dat Sint-Katelijne-Waver een verkaveling wil die als voorbeeld kan doorgaan voor innoverend en hedendaags wonen. “Met de samenstelling van een architectenpool denken we in dit opzet te kunnen slagen. De 6 architecten die na een nauwkeurige selectie werden gekozen, zijn thuis in het BEN-wonen (Bijna Energie Neutraal) en staan garant om de bouwheer tijdens het gehele bouwproces bij te staan.”

De infrastructuurwerken van de eerste fase van het woonproject Maenhoevevelden starten in de week van 22 juni. In eerste instantie begint de aannemer met de grondwerken. Hij zal een korte pauze nemen tijdens het bouwverlof en vanaf 3 augustus verder gaan met de werken.
Volgens de planning van IGEMO moeten de werken van deze fase eind 2015 klaar zijn.