Bouwproject IJzerenveld is succes

IJzerenveldDe gemeente Sint-Katelijne-Waver lanceerde eind december het bouwproject IJzerenveld. Anderhalve maand later zijn al dertien van de zestien BEN-appartementen verkocht. “Een enorm succes”, glundert schepen Joris De Pauw. “Binnenkort volgen gelijkaardige projecten.” Het project zal worden uitgevoerd door MVG Bouw uit Huldenberg.

Het bouwproject IJzerenveld omvat zestien bijna-energieneutrale appartementen die gelegen zijn aan een binnenpleintje tussen het IJzerenveld en de Oudestraat. De gemeente is grondeigenaar en kon dus inzetten op een lage prijszetting. De appartementen werden te koop aangeboden in de prijsklasse tussen 180.000 en 220.000 euro. De dertien reeds verkochte appartementen gingen allemaal naar mensen die een band hebben met de gemeente. De bouw en verkoop van de appartementen gebeurt door aannemer MVG Bouw onder toezicht van de gemeente.

Joris De Pauw, schepen van ruimtelijke ordening en huisvesting, reageert verheugd op de succesvolle verkoop: “Als gemeente slagen we erin om betaalbaar wonen effectief in de praktijk te brengen. Dit is een eerste project, maar er volgen er nog. Zo komt op de site Leyland op korte termijn eveneens een woonproject waar betaalbaar wonen centraal zal staan.”

Het gemeentebestuur trekt ook de bouwsector voor de grotere bouw- en verkavelingsprojecten mee in het verhaal van betaalbaar wonen. “We wijzen hen maximaal op hun verantwoordelijkheid om mee te werken aan betaalbaar wonen”, zegt De Pauw. “Ieder privaat bouw- of verkavelingsproject moet daar rekening mee houden. Dat zijn vaak moeilijke onderhandelingen, maar we houden die lijn aan.”

“We gaan voor kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid. Ons doel is dat we tot een woningmarkt komen waarop iedere inwoner van onze gemeente zijn gading vindt, zowel jong als oud, en waarbij ons woningpatrimonium de komende jaren gevoelig wordt verbeterd door de nieuwbouwprojecten, en we toch op een kwaliteitsvolle manier waken over de open ruimte en het landelijke karakter van de gemeente.”