EMBLEM/BONHEIDEN/HEIST-OP-DEN-BERG – Bij de wedstrijd voor beste zwembad-, zwemvijver,- en saunabouwer, georganiseerd door het vakblad Zwembaden & Wellness PRO, zijn een aantal bedrijven uit de regio in de prijzen gevallen: Inox zwembaden Gydion uit Heist-op-den-Berg, Gostart uit Emblem, Tuinen Joos uit Bonheiden en Geonet uit Rumst.

“Elk jaar zien we het niveau van de projecten stijgen” zegt CEO van PSG group Kurt Dekeyzer, uitgever van het vakblad dat de wedstrijd organiseert samen met de beroepsvereniging voor zwembadbouwers. “Deze wedstrijd is voor de professional steeds meer een marketingmiddel om de kwaliteit van zijn werk te onderstrepen. Een professionele jury met vakmensen uit verschillende disciplines beoordeelt elk project ter plaatse. De professionele benadering maakt dat deze awards echt een kwaliteitslabel zijn.”

Inox

In de categorie particuliere zwembaden tot 80.000 euro ging de gouden medaille naar Inox zwembaden Gydion uit Heist-op-den-Berg. Dit bedrijf is één van de pioniers van zwembaden in inox. Vijftien jaar geleden begonnen ze dit concept in de praktijk te brengen, en intussen hebben ze al zo’n 200 zwembaden afgewerkt. “Wij hebben dus zeer veel kennis van het product inox. Wij werken uitsluitend op maat, met onze eigen machines. Wij voeren alle werken uit in eigen atelier, en hebben zo de controle over het volledige proces, van bij de productie tot het moment waarop een zwembad klaar is voor gebruik.”

Er waren ook nog drie bronzen medailles voor regiobedrijven. Gostar uit Emblem veroverde brons in de categorie zwemvijvers tot 40.000 euro, en Tuinen Joos uit Bonheiden en Geonet uit Rumst kregen beiden brons in de categorie zwemvijvers tot 60.000 euro.

Tijdens de prijsuitreiking stelde mede-organisator Zwembaden & Wellness PRO zijn nieuwe hoofdredacteur  Dave Cuypers voor.  “We willen met de magazines ZembadenPRO en zwembadenPLUS  een baken zijn in de sector van de zwembaden, zwemvijvers  en wellness, zowel voor de bouwer (PRO) als voor de bouwheer (PLUS) die inspiratie zoekt.”