Verelst Woningbouw & Renovatie uit Rumst heeft een samenwerking opgezet met Niko uit Sint-Niklaas. Klanten van het bouwbedrijf krijgen een gratis starterspakket Smart Home met een eigen Verelst onderhouds- en bedieningsapp.

Op Batibouw, dat zaterdag van start gaat, promoot Verelst een persoonlijke sleutel-op-de-deur-aanpak, Bijna EnergieNeutrale (BEN) woningen, een exclusieve samenwerking met Niko die resulteert in het aanbieden van een gratis startpakket voor Smart Home, en een Verelst onderhouds- en bedieningsapp.

Het bouwbedrijf wil zijn klanten helpen het beste uit hun woning te halen, onder meer dankzij slimme oplossingen die iedereen toelaten om de meest uiteenlopende elektrische toestellen van op afstand in en uit te schakelen, te controleren en te beheren. “Wij zijn blij onze klanten in primeur een gratis startpakket voor Smart Home te kunnen aanbieden, in combinatie met een eigen Verelst onderhouds-en bedieningsapp”, zegt CEO Kurt Geens. “Dit gebeurt in exclusieve samenwerking met Niko en fifthplay.“

De app bevat een module die je verwittigt wanneer een toestel onderhoud nodig heeft of aan vervanging toe is. Het is ook mogelijk je energieproductie en -verbruik op te volgen. Hierdoor merk je afwijkend verbruik snel op. In een nieuwe woning worden hiervoor twee intelligente meetmodules aangebracht. Bij renovatie kan je het verbruik van een toestel naar keuze opvolgen met het slimme stopcontact.

Smart Home beheren, verloopt vlot via het webportaal of de Verelst-app.

“Bij Verelst trekken we dit jaar voor nieuwbouw graag de BEN SMART kaart”, bevestigt Kurt Geens. “Wij willen onze klanten immers een woning aanbieden die energetisch performant is en klaar voor de toekomst. Wij stropen alvast de mouwen op om voor iedereen een duurzame droomwoonst te realiseren.”