Bouwaanvraag Tinelsite wordt ingediend

tinelsiteDe plannen voor de nieuwe Tinelsite langs de Edgar Tinellaan in Mechelen zijn in detail opgemaakt en ontwikkelaars Willemen Real Estate en DMI Vastgoed zijn klaar om de bouwaanvraag voor de eerste fase van het project in te dienen. Het project wordt uitgevoerd in twee fases.

De eerste fase situeert zich langs de Edgar Tinellaan. Ze omvat onder meer de bouw van een ondergrondse parking met twee niveaus waar meer dan 200 wagens kunnen parkeren. De voormalige rijkswachtkazerne op de site wordt gesloopt. Enkel de gevel blijft overeind. Achter die gevel verrijzen 8 nieuwe woningen. Elke woning beschikt over een eigen tuin, die uitgeeft op een collectieve tuin. Nog in fase 1 worden twee appartementsgebouwen (Poirot en Maigret) opgetrokken die het hoofdgebouw (Adjudant) zullen flankeren.

In residentie Poirot, die vijf verdiepingen telt, komen op de benedenverdieping twee commerciële ruimtes en een appartement met twee slaapkamers. Op elk van de vijf verdiepingen komen er drie appartementen met elk twee slaapkamers. De zestien appartementen zijn ruim 100 m² groot.

Residentie Maigret wordt een appartementsgebouw van 7 hoog met 14 ruime appartementen en één commerciële ruimte. De vitrine van de commerciële ruimte geeft uitzicht op het toekomstige Tinelpark, de nieuwe bibliotheek en Kazerne Dossin. De appartementen van residentie Maigret hebben een terras aan de zuidkant en zicht op het park. Elk appartement van beide residenties wordt verkocht met een bijhorende ondergrondse parkeerplaats.

In de tweede fase wordt het nieuwe Tinelpark ontwikkeld. Rond het Gendarmenhof komen duplexappartementen en achterin een aantal rijwoningen en een kinderopvang. Naast het predikherenklooster wordt ook nog een nieuw appartementsgebouw opgetrokken. Over deze fase is begin 2016 meer bekend.

De verkoopprijzen zullen pas definitief worden vastgesteld als de bouwvergunning voor de eerste fase is afgeleverd. Er zal op worden gelet dat de prijzen haalbaar zijn voor de doelgroepen die de stad voor ogen heeft: jonge actieve gezinnen en koppels die vanuit de stadsrand in het centrum willen komen wonen. De bouwvergunning wordt verwacht vóór de zomer. Daarna kan de verkoop van de 38 woningen uit fase 1 starten. De bouwwerken kunnen beginnen na het archeologisch onderzoek dat in het najaar start.