Bouw van ziekenhuis Sint-Maarten vordert

ziekenhuisDe nieuwbouw van het Mechelse Sint-Maartenziekenhuis op het Roosendaelveld aan de R6 en de Liersesteenweg vordert.

In oktober worden dagelijks een tiental geprefabriceerde gevelelementen met een gewicht tussen de drie en acht ton gemonteerd. Deze elementen worden dagelijks aangevoerd vanuit Nederland waar ze geproduceerd worden. Aangezien er op de werf geen ruimte is voor stockage, zijn dit JIT (Just In Time)-leveringen. De buitenzijde van de gevelelementen is van wit beton en daarom neemt de aannemer specifieke maatregelen opdat de vervuiling van de elementen tot een minimum wordt beperkt.

Er wordt in oktober eveneens verder gewerkt aan het ter plaatse betonneren van de nodige constructies voor liftschachten en trappenhallen zodat er eind oktober opnieuw een verdieping bijgevoegd is. De vloerplaat van het gelijkvloers voor bouwdeel I (ook met prefabelementen) zal eind oktober klaar zijn. Intussen worden ook twee bijkomende kokers van de noodtrappen opgetrokken. Daarmee zijn al acht van de tien kokers klaar.

De nieuwbouw van het ziekenhuis Sint-Maarten zal 327,4 miljoen kosten. Als alles loopt zoals gepland, zal het ziekenhuis tegen eind 2018 in gebruik kunnen worden genomen. De algemene aannemer van het project is MBG uit Wilrijk; het projectteam stabiliteit is van Grontmij NV uit Mechelen.