vastgoedlexiconHet nieuwe Bouw- en Vastgoedlexicon van Uitgeverij Larcier wordt donderdag voorgesteld op de Batibouw-stand van Eternit. Het standaardwerk is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij bouw en vastgoed. “Als marktleider in bouwoplossingen voor daken en gevels vindt Eternit zich volledig terug in dit boek dat bijdraagt tot een betere kennis voor bouwers en bijna-bouwers”, aldus een woordvoerder van Eternit.

Auteur Hendrik Leurs heeft meer dan 30 jaar ervaring in de bouw- en vastgoedwereld. Als docent vastgoed, zowel bij Syntra als aan diverse hogescholen, kreeg hij de afgelopen twintig jaar talrijke praktische vragen voorgeschoteld. Hij heeft ervaren dat er in de bouw- en vastgoedsector een grote behoefte bestaat aan informatie en kennisverruiming. Zijn jarenlange expertise vertaalde hij in een handig en compleet naslagwerk van 1.000 pagina’s met een verklarend woordenboek, technische illustraties, modeldocumenten en tal van bouw- en onderhoudstips.

Het boek is bedoeld om de communicatie tussen de verschillende partijen (ontwikkelaar, aannemer, architect, makelaar, stedenbouwkundig ambtenaar, notaris, advocaat…) aanzienlijk te verbeteren.
De nood daaraan wordt ook onderstreept in het voorwoord door de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB), de Vlaamse Architectenorganisatie (NAV) en Fexpro (Federatie van Experten en Promotoren).

Het lexicon is geschreven voor een zo breed mogelijk publiek. Bijzondere aandacht gaat ook uit naar duurzaamheid: vandaar de vele praktische tips voor de keuze van de bouwmaterialen en het onderhoud dat de levensduur van gebouwen verlengt, en de aandacht voor de principes van levenslang wonen, Universal Design en toegankelijkheid.

Het boek is verkrijgbaar bij uitgeverij Larcier en kost 65 euro.