De bouwwerken van het nieuwe zorgvastgoedproject met een 80-tal erkende
assistentiewoningen langs de Sint-Amandsesteenweg in Bornem zijn onlangs van start gegaan. De officiële eerstesteenlegging zal plaatsvinden op 21 oktober, in aanwezigheid van burgemeester Luc De boeck van Bornem, het schepencollege, de bouwontwikkelaars en de uitbater.

Het project met een moderne en hoekige architectuur zorgt voor nieuwe woongelegenheid voor Bornemnaren op leeftijd. Als de werkzaamheden lopen zoals gepland, zal Residentie Baudry binnen twee jaar klaar zijn. Ook investeerders kiezen voor dit project, vanwege het hoge nettorendement door o.a. huurinkomsten en meerwaarde.

“De werken worden uitgevoerd door projectontwikkelaars ABO Building Projects uit Bornem en DCA Woonprojecten uit Beerse”, vertelt Peter Vanmaldeghem, CEO bij projectmakelaar REALIS. “Er zijn assistentiewoningen met 1 en 2 slaapkamers en ze hebben allemaal een terras of privétuintje. Samen met enkele polyvalente ruimtes en een aangelegde tuin vormen die Residentie Baudry, een zorgresidentie waar 65-plussers of jongere zorgbehoevenden hun thuis zullen vinden. Zelfstandig wonen, maar met de nodige zorg en diensten bij de hand, is hier de leuze. De strakke architectuur is van de hand van M2 Architecten uit Antwerpen. De uitvoering wordt opgevolgd door architect Bart Van Laethem uit Bornem.

Zorgwonen vzw, die verbonden is aan de thuiszorggroep Mederi, zal de verhuur en het beheer van deze flats op zich nemen en instaan voor de goede zorg van de bewoners. REALIS, een projectmakelaar gespecialiseerd in de commercialisering van (investerings)vastgoed, is verantwoordelijk voor de verkoop.