ziekenhuisDe werf van het AZ Sint-Maarten op het Roosendaelveld aan de R6 en de Liersesteenweg in Mechelen vordert zoals gepland.

“Ondanks de grote hoeveelheden regen die in augustus zijn gevallen, werden de werkzaamheden toch conform de planning én op een kwaliteitsvolle wijze uitgevoerd”, zegt een woordvoerder.

In september zullen de volgende twee kokers voor de noodtrappen worden opgetrokken. Dat betekent dat op het einde van de maand 6 van de 10 kokers volledig klaar zullen zijn. Deze kokers zullen duidelijk zichtbaar zijn vanaf de R6. Ook de werkzaamheden aan de vloerplaat van de kelder zullen eind september voor ongeveer 90% klaar zijn.

Voor de meest oostelijk gelegen gedeelten van het nieuwe ziekenhuis zal deze maand de ruggengraat van het gebouw worden opgetrokken tot  het plafond van de eerste verdieping. Er wordt gewerkt aan de kernen (liften, trappen, kokers, technieken…), inclusief de bijhorende vloerplaten. Dit geldt ook voor de kernen in de ruggengraat ter hoogte van bouwdeel G (tot op niveau gelijkvloers) en ter hoogte van bouwdeel E (op kelderniveau). Ook de prefab betonwerkzaamheden (kolommen, balken en plafond) op kelderniveau van de bouwdelen H en I zijn binnenkort voltooid.

Het AZ Sint-Maarten moet eind 2018 operationeel zijn. Er zal plaats zijn voor 654 hospitaalbedden en 96 plaatsen in daghospitalisatie en er komt een sterk uitgebouwde polikliniek. Het gaat om een project van 327,4 miljoen euro. De algemene aannemer is MBG uit Wilrijk; het projectteam stabiliteit is Grontmij NV uit Mechelen.