De Borrel Babbel, ’t kleinste kafeeke van Mechelen en omstreken, is benoemd tot ambassadeur van O’de Flander, de orde van Oost-Vlaamse meester-distillateurs van graanjenever. De titel wordt toegekend aan horecazaken die minstens twee verschillende O’de Flander jenevers op hun kaart zetten.

O’de Flander promoot de Oost-Vlaamse jenevertraditie. Tijdens Horeca Expo vindt op 20 november het 26ste Kapittel van de orde plaats. Dan huldigt de organisatie verschillende prominenten en horecazaken voor hun bijzondere verdiensten bij het erkennen en promoten van de Oost-Vlaamse graanjenever.

Zes horecazaken die minstens twee verschillende O’de Flander jenevers op hun kaart hebben, krijgen het plaket van O’de Flander ambassadeur en een getuigschrift. De Mechelse Borrel Babbel is één van die zes, naast vier Oost-Vlaamse zaken en een café uit Maastricht.

De Borrel Babbel vind je in de schaduw van de Sint-Romboutskathedraal. Het is een gezellige klassieke bruine kroeg met een grote variatie aan dranken. Naast uiteraard enkele Mechelse bieren van brouwerij Het Anker (Gouden Carolus Classic en Triple van ’t vat) worden er tevens een dertigtal verschillende jonge, oude en fruitjenevers geschonken. Ook whisky’s en maltwhisky’s staan op de kaart.