Bornemse Schréder verlicht atletiekpiste Kapelle-op-den-Bos

atletiekpiste Kapelle-op-den-BosVoortaan zullen lopers op de atletiekpiste van Sportkring Eternit in Kapelle-op-den-Bos de finish beter zien liggen. De verlichting is namelijk volledig vervangen door het Bornemse bedrijf Schréder, dat gespecialiseerd is in het ontwerp en de realisatie van HID- en ledverlichtingsoplossingen. Zij plaatsten 28 palen met ledverlichting.

De vorige verlichting was te verouderd. Er waren te veel donkere zones, waardoor een optimale training ’s avonds en tijdens de wintermaanden zeer moeilijk werd. De atletiekwerking van Kapelle-op-den-Bos heeft dan samen met Sportkring Eternit de mogelijkheden overlopen om de piste op een nieuwe manier te verlichten. Met het oog op duurzaamheid en een economische aanpak kwamen zij al snel bij Schréder uit.

De nieuwe ledverlichting, die zowel op de piste zelf als op de parking is aangebracht, biedt een lager energieverbruik, minder onderhoudskosten en een verhoogd comfort tijdens de trainingen. Voor beide partijen betekende de samenwerking een stimulans voor goed nabuurschap en een gezamenlijk streven naar duurzaamheid.