Op zaterdag 18 maart vindt de eerste editie van de Bornemse Bedrijvenloop plaats. Die wordt door de sportdienst en de dienst Lokale Economie van de gemeente Bornem georganiseerd. Het parcours loopt langs en door verschillende bedrijven in de kmo-zones van de Puursesteenweg, Klein-Mechelen, en de Vliet. Ook Van Den Bossche Tegels zet de deuren open voor de passage van de loopwedstrijd. “Bij ons kunnen de deelnemers tot rust komen, want ons bedrijf zal het eerste bevoorradingspunt vormen tijdens de wedstrijd”, vertelt Niki Van Den Bossche, zaakvoerder van Van Den Bossche Tegels.

“Met deze loopwedstrijd trachten we de lokale ondernemingen op een originele manier in de kijker te plaatsen”, zegt Marijke Linthout van de communicatieafdeling van de gemeente. “Lopers kunnen zowel met als zonder tijdsregistratie deelnemen, maar het parcours van 10 kilometer is ook toegankelijk voor wandelaars en kinderen. Op hun weg vinden ze allen de toonzalen en magazijnen van elf bedrijven en drie gebouwen van de openbare dienstverlening.” Naast Van Den Bossche Tegels mogen ook GO-FiT, Hulpverleningszone Rivierenland post Bornem, The Deco Factory, BMW Group Belux, Tzigane, Vermeiren Princeps, Syneton, drukkerij Graffiti, Volvo Vermant, Segers & Zoon deuren en interieur, Uitvoeringsdienst gemeente Bornem, Ecowell en zwembad Breeven zich verwachten aan heel wat voorbijkomende sportievelingen.

Van den Bossche Tegels is specialist in keramische tegels en tegels in natuursteen. De zaak werd in 1977 opgericht door ex-profwielrenner Martin Van Den Bossche. Momenteel staat met zoon Niki Van Den Bossche de tweede generatie aan het roer. Er werken acht medewerkers. “Zelf nemen we niet deel aan de wedstrijd. We moeten spijtig genoeg werken die dag, maar zullen iedereen die door onze toonzaal loopt, luidkeels aanmoedigen.”