BORNEM – De officiële open bedrijvendag is begin oktober, maar de Bornemse ondernemers doen iets aparts: ze hebben hun eigen open bedrijvendag op 22 oktober.

Onder het motto Bornemse Ondernemingen Nodigen Uit (BONU) zetten meer dan dertig Bornemse bedrijven op 22 oktober de hele dag hun deuren open. Bezoekers kunnen een volledige rondrit langs de bedrijven maken met een van de vier gratis bussen.De bedoeling is iedereen te laten kennismaken met het ondernemingsleven in Bornem, de verschillende KMO-zones, productieprocessen, producten en ateliers.

Bedrijvenzones

Zeven bedrijvenzones nemen deel aan de Bornemse open bedrijvendag: Reedonk, Woestijnstraat, Puursesteenweg, Klein-Mechelen, Lodderstraat, Rijksweg en Bornem-Centrum.

De bedrijven die je kan bezoeken, zijn heel divers, Zo kan je de drukpers van drukkerij Graffiti in actie zien, kan je je foto laten nemen bij Phokas Fotografie, kunnen kids leren programmeren bij Syneton en kan je kennismaken met de toekomstige vestiging van Aerts Trucks aan de Rijksweg.

Reditech, gespecialiseerd in industriële automatisering, laat je kennismaken met virtual reality en bij Kuurhuis Oase kan je gratis de zware metalen, mineralen en sporenelementen in je lichaam laten meten.

Alle deelnemende bedrijven en hun acties van de dag zijn te vinden op de website bonu.be.