Booze Place breidt uit met Wine Boutique

boozeplaceBooze Place, de Lierse drankhandel gespecialiseerd in alcoholische dranken die tot de top drie van België behoort, biedt via Wine Boutique nu ook kwalitatieve wijnen aan. “Ook in wijnen ambiëren we de top”, zeggen zaakvoerders Ingrid Verpoorten en Pegie Meulders.

Wine Boutique is er zowel voor particulieren als voor de horeca. “Particulieren kunnen terecht in onze winkel, waar er nu alvast elke eerste zaterdag van de maand tal van wijnen te proeven zijn. Een eigen Wine Boutique-degustatiehoek is op komst”, zeggen Ingrid en Pegie. “Onze horecaklanten kunnen rekenen op vier vertegenwoordigers in heel Vlaanderen, die voor een doorgedreven ondersteuning zorgen. Denk aan wijn- en suggestiekaarten of aan gepersonaliseerde glazen. Maar ook eigen wijnlabels zijn perfect mogelijk voor onze horecaklanten.”

Ive Van Craen, zaakvoerder van brasserie Iverans uit Beerzel, werkt al tien jaar samen met Booze Place. “De uitbreiding met Wine Boutique is een meerwaarde. Eenzelfde correcte leverancier voor sterke dranken en wijnen is handig. Ondersteuning krijg ik in de vorm van hulp bij de keuze van à la carte en suggestiewijnen.” Iverans serveert deze zomer bovendien een eigen rosé. “Brasserie Iverans presenteert een eigen betaalbare wijn, met zelf ontworpen etiket.”

Booze Place werd opgericht in 1994 in Hulshout. “We zijn gestart in een garage”, vertelt Ingrid. “We leverden al snel bij grote klanten, zoals discotheken.” In 2008 verhuisde Booze Place naar een groter pand langs de Berlarij in Lier. Binnenkort neemt de drankhandel een gloednieuw pand in gebruik, twee huizen verderop. “Van een honderdtal leveringen per maand met twee chauffeurs 20 jaar geleden, zijn we geëvolueerd naar een duizendtal maandelijkse leveringen met drie chauffeurs en drie vrachtwagens. Onze nieuwe locatie biedt meer mogelijkheden en laat een betere service toe.” Ingrid en Pegie blijven samen Booze Place/Wine Boutique leiden. Ingrid blijft focussen op sterke dranken, Pegie zal zich meer toeleggen op Wine Boutique. Het Booze Place en Wine Boutique team telt negen medewerkers.