parelstralenDrie Boomse bedrijven uit zeer uiteenlopende sectoren zetten op Open Bedrijvendag 5 oktober hun deuren open: Imsir beschermde werkplaats, Te Winkel Group gespecialiseerd in oppervlaktebehandelingen en Uitvaartcentrum Rongé.

Het pas gerenoveerde Imsir stelt 150 mensen tewerk. Het bedrijf toont zondag onder meer de fiets- en wielbouwafdeling waar elektrische fietsen en speciaal gespaakte wielen worden geassembleerd. Er zijn ook een verpakkingsafdeling (met krimpfolie en blisters), een recyclage-unit van elektro-apparatuur en een verwerkingsatelier van staal en aluminium.

Te Winkel Group is gespecialiseerd in oppervlaktebehandelingen zoals zandstralen en parelstralen (met glasbolletjes) van meubilair, poorten, radiatoren, oldtimers….

Ook Uitvaartcentrum Rongé gunt het publiek een blik achter de schermen. Gerd Rongé: “De rol van uitvaartcentra stopt niet na de uitvaart. Omdat we herdenking heel belangrijk vinden, geven we tijdens Open Bedrijvendag bezoekers de kans om hun overleden dierbaren te herdenken. Dat kan door een herinneringsballon met een persoonlijke boodschap op te laten. Nabestaanden verwachten van een uitvaartcentrum nazorg. Ze rekenen ook vaker op ons voor praktische hulp nadien. Speciaal opgeleide consulenten nabestaandenzorg helpen de mensen bij de praktische afhandeling van de administratieve rompslomp na een overlijden. Zo verwittigen ze onder meer banken en energieleveranciers, maar helpen ze ook bij het opstarten van de voogdijprocedure, de belastingaangifte van de overledene, enz. Deze nazorg wordt erg geapprecieerd door de nabestaanden”, aldus Gert Rongé.