Boomse bakkerij heeft Jobstudent van het Jaar

awardGhizlane Baddane is Jobstudent van het Jaar. Ze werkt al drie jaar bij de Boomse Bakkerij Raf.

Voor het achtste jaar op rij organiseerden UNIZO en de HR-dienstengroep ADMB de verkiezing van de Jobstudent van het Jaar.

Ze doen dit om de werkgrage jobstudent en zijn/haar werkgever in bloemetjes te zetten. Maar de wedstrijd dient vooral om het belang van de jobstudent voor werkgevers te benadrukken.

De jury koos Ghizlane Baddane (19) als nationale winnaar. Ghizlane begon op haar zestiende bij bakkerij Raf in de Blauwstraat in Boom. Maar reeds lang daarvoor was ze al een bekende in de bakkerij. Heel de familie Baddane was er vaste klant. Toen Ghizlane oud genoeg was voor een studentenjob vroeg ze zaakvoerster Sara Juliens zelf of ze niemand nodig had. Sindsdien werkt Ghizlane er elke zondag. Enkel examens houden haar soms eens tegen. Tijdens de ramadam – Ghizlane is van Marokkaanse afkomst – bleef ze doorwerken, ook al was het in de bakkerij superheet.

Haar loyaliteit blijft zelfs in het ziekenhuis. Zo had Ghizlane eens haar vinger gebroken en ze belandde op spoed. Naast haar lag een klant van de winkel. Ghizlane heeft toen serieus op haar tanden gebeten om niet te laten merken dat ze pijn had, want dat zou volgens haar afstralen op het imago van de bakkerij. Met haar Marokkaanse afkomst heeft ze zich volgens de zaakvoerster soms extra moeten bewijzen tegenover de vaak oudere autochtone klanten. Maar nu zijn diezelfde klanten “zot van Ghizlane”. Als ze er eens niet is, wordt ze gemist. De familie is populair in de buurt. Ook Ghizlanes zus werkt nu in de bakkerij. Ghizlane spreekt vloeiend Frans, Nederlands en Arabisch, talen die van pas komen in de winkel. Dit schooljaar begint Ghizlane aan een opleiding onderwijzeres aan de hogeschool.

De winnares kreeg haar prijs, een maandloon van 1.250 euro en een boekenbon, maandagmorgen uit handen van Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van UNIZO en Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van ADMB.