BONHEIDEN – Product Media Group uit Bonheiden, zusterbedrijf van Special Things, investeert volop in het buitenland. In India werd een fabriek opgericht om katoenen draagtassen te produceren en er is tevens een joint venture opgestart met een Bulgaarse partner.

Katoenen draagtassen met twee handvaten worden in onze wereld die plastic wil beperken steeds populairder. Product Media Group speelt daar handig op in en heeft in het zuiden van India, in een gebied met een hoge werkloosheidsgraad, een fabriek opgericht om katoenen draagtassen te produceren. Het basismateriaal katoen wordt ter plaatse geteeld, en is dus volop voorhanden.

Axel Debruyne van Product Media Group en Special Things, dat tassen en andere promotionele artikelen verkoopt: “De fabriek heeft een honderdtal werknemers die alle soorten katoenen zakken op maat maken, bedrukt en onbedrukt. De werknemers krijgen een vast contract en werken van 9 tot 18 uur. Ze worden altijd betaald, ook als er geen orders zouden zijn.”

De productie-eenheid in India kan 600.000 tot 700.000 tassen per maand maken. 85% van de klanten koopt bedrukte zakken, maar vanuit India zijn er ook contacten met importeurs die onbedrukte draagtassen kopen.

Bulgarije

Om de voorraad onbedrukte draagtassen op te slaan, heeft Product Media Group een joint venture opgestart met een Bulgaarse partner. “We hebben steeds 500.000 tot 600.000 onbedrukte draagtassen in voorraad. Onze Bulgaarse partner zorgt voor de bedrukking van de tassen en verstuurt de tassen over heel Europa.”