vaganeeBonheiden wil de lokale economie een boost geven. “De sterkte van onze gemeente is dat de welvaartsindex er hoger ligt dan het Vlaams gemiddelde, met een hoog aandeel van kapitaalkrachtige senioren, maar de koopbinding en -attractie en het aanbod van periodieke goederen is in de bestaande handelszaken te beperkt”, zegt burgemeester Dirk Vaganée. “De inwoners gaan te vaak shoppen in buurgemeenten.”

Toch hebben Bonheiden en Rijmenam troeven genoeg. “Er is een groot klantenpotentieel vanwege de ligging in de economische gouden driehoek en er is ruimte voor duurzame handel vanwege het kapitaalkrachtige potentieel.”

Het gemeentebestuur wil extra investeren in de uitbouw van een handelscentrum, het locaal economisch beleid ondersteunen en speciale evenementen organiseren ten voordele van de plaatselijke handelaars.

Een aantal vastgoedprojecten moeten het centrum een nieuw uitzicht geven. In Bonheiden (Dorp 71-77) komt centraal in de winkelstraat een bouwproject waar op het gelijkvloers twee winkelruimten zijn gepland met een aantal parkeerplaatsen ervoor. De oplevering van dit project is gepland voor de zomer van 2016.

In Rijmenam komt het pand van interieurzaak Charrell (1.300 m²) in april/mei 2016 vrij, en dat opent mogelijkheden voor vernieuwing.