Bomenaar Rudi De Meyer (57) is op 1 januari gestart als nieuwe directeur van het Havencentrum. Hij was al sinds 1 september van vorig jaar interim-manager van het Havencentrum. Met Rudy De Meyer kiest de provincie Antwerpen voor een ervaren havenkenner.

Het Havencentrum is het provinciaal bezoekers- en belevingscentrum voor de haven. Het zal grondig worden hervormd om ook op langere termijn boeiend te blijven.

De nieuwe directeur van het Havencentrum heeft heel wat ervaring opgedaan in de haven. Hij werkte bij de transportkrant De Lloyd, werd directeur van de Antwerpse Scheepvaartvereniging en richtte in 2003 als afgevaardigd bestuurder Alfaport op, de koepelorganisatie van de private havensector in Antwerpen.

Hij is vooral beslagen in algemeen havenbeleid, community ICT, opleidingen, arbeidsmarkt en onderwijs. In zijn vrije tijd is hij voorzitter van vzw De Steenschuit, een sociaal opleidingsproject met langdurig werkzoekenden die een replica van de driemaster Belgica bouwen.

Gedeputeerde Ludwig Caluwé, voorzitter van het Havencentrum, benadrukt dat de keuze voor Rudi De Meyer te maken heeft met de toekomst van het Havencentrum: “De Meyer zal niet alleen voor een grondige vernieuwing en aanpak zorgen. Door zijn achtergrond in de haven is hij ook de ideale matchmaker tussen arbeidsmarkt, jongeren en de bedrijfswereld. Ik ben er van overtuigd dat hij de juiste man op de juiste plek is en de grandeur van onze wereldhaven nog beter in het Havencentrum zal laten weerspiegelen.”

De Meyer begint enthousiast aan zijn nieuwe taak. “Het Havencentrum moet een hedendaags doe- en belevingscentrum worden. Jong en oud moet hier de haven, haar industrie en logistiek kunnen ontdekken en beleven. De haven creëert toegevoegde waarde voor de hele provincie en ver daar buiten. Deze boodschap moeten we op een creatieve manier uitdragen om zo mee te helpen het maatschappelijk draagvlak rond die haven te versterken én jongeren te sensibiliseren voor een studiekeuze of job in de haven. Hiervoor zullen we een hedendaags educatief aanbod ontwikkelen.”