bodyrepairCarrosseriebedrijf BodyRepair uit Willebroek heeft het certificaat Duurzaam Repareren toegevoegd aan een hele reeks certificaten en erkenningen.

“We gaan hiermee verder op de ingeslagen weg om voorop te lopen in de kwaliteitsontwikkeling van carrosserieherstellers”, aldus het bedrijf.

BodyRepair blijft een regelrechte trendsetter in het milieuvriendelijk gebruik van o.m. watergedragen lakken en behaalde als één van de eerste koetswerkherstelbedrijven het ISO kwaliteitscertificaat. Het carrosseriebedrijf is lid van SchadeNet en maakt deel uit van een internationale groepering van herstellers van hoog niveau, geselecteerd op basis van objectieve criteria die jaarlijks gecontroleerd worden door een officiële instelling.

Het bedrijf is conform de Eurogarant norm, is houder van het Avicar-Plus certificaat, volgt het Life Warranty programma van DuPont Refinish en draagt het Five Star Label.

Waarom werd daar dan nog het label Duurzaam Repareren aan toegevoegd? “Duurzaam Repareren is een label dat focust op duurzaamheid en het is bovendien een initiatief van de klanten. Voor ons draait het allemaal om de klant en de klanttevredenheid. We zien dat de klant steeds meer belang hecht aan duurzaamheid.”

Bij het label Duurzaam Repareren zijn de verzekeraars vertegenwoordigd door KBC-verzekeringen en Ethias en hebben de leasemaatschappijen Athlon, Alphabet en ALD-Automotive eveneens zitting in het College. De consument wordt vertegenwoordigd door VAB en Touring. “Duurzaam Repareren is een label van de klanten van het autobedrijf en de carrosseriehersteller”,  aldus Kathy Batsleer, commercieel vertegenwoordiger van de organisatie. “Wij hebben bedrijven zoals Body Repair Willebroek nodig om de norm te bepalen. Juist dit soort bedrijven toont aan dat duurzaamheid niet alleen goed is voor het milieu en de samenleving, maar ook voor het beheersen van de kosten.”