MECHELEN – Bob Van Poppel van het Mechelse bouwbedrijf Van Poppel is benoemd tot voorzitter van de Confederatie Bouw Provincie Antwerpen. Deze organisatie verdedigt de belangen van 1.600 aannemers in de provincie.

Bob Van Poppel was twee jaar ondervoorzitter van de organisatie, en kreeg nu de voorzittershamer in handen.

“Een van de kerntaken van de Confederatie is de belangenverdediging van de bouwsector in de provincie Antwerpen. Daarvoor werken we samen met andere belangenorganisaties als Voka-KvK Antwerpen, om elkaar te versterken en met een gezamenlijk standpunt naar buiten te komen”, zegt Bob Van Poppel.

“Dat doen we nu bijvoorbeeld op het vlak van mobiliteit. Wij weten dat dit een heikel punt is in onze sector. Door de krachten te bundelen, kunnen we samen naar de politiek stappen om hier een prioriteit van te maken.”

Zeven generaties

Bob Van Poppel is gedelegeerd bestuurder van het Mechelse bouwbedrijf Van Poppel. Al zeven generaties lang bouwt dit bedrijf in en rond Mechelen. In de Dijlestad is Van Poppel actief als aannemer en projectontwikkelaar. Het bedrijf staat met zijn schrijnwerkerij ook in voor interieur en binnenafwerking. Van Poppel heeft zowel grote als kleine projecten in zijn portefeuille en is gegroeid tot een onderneming met zeventig werknemers.

De Gouden Bol. © Van Poppel.

Het bouwbedrijf hecht veel belang aan hoogstaande architectuur en kwaliteitsvolle nieuwbouw en is constant bezig met nieuwe projecten. In de Mechelse Hanswijkbeekstraat bouwt Van Poppel aan een woonomgeving met twaalf BEN-woningen en in Walem worden acht appartementen gerealiseerd.

Ook in de Mechelse binnenstad is het Mechelse bouwbedrijf aanwezig. Daar wordt momenteel de Gouden Bol in de Désiré Boucherystraat gerenoveerd tot een handelsruimte en drie luxueuze appartementen.

Om een duurzame groei van het bedrijf te waarborgen, is Van Poppel steeds op zoek naar nieuwe projectleiders en uitvoerders.