MECHELEN – BNI Mechelen Werkt! wil meer vrouwelijke ondernemers aanspreken, en probeert dat via een Business Women Night op 6 juni in het Mechelse stadhuis. Vrouwen kunnen volgens de netwerkorganisatie voor een nieuwe dynamiek zorgen.

De bijeenkomsten van BNI Mechelen Werkt! vinden gewoonlijk plaats in de Reflexhub op Mechelen Campus, maar voor de Business Women Night wordt voor één keer uitgeweken naar de Keldermanszaal in het stadhuis van Mechelen. Ook het tijdstip is anders: dit is een eenmalige avondmeeting, terwijl de reguliere meetings op woensdagochtend plaatshebben.

Elke beroepscategorie is welkom, en mannen worden zeker niet geweerd, maar de organisatie wil toch vooral meer vrouwelijke ondernemers aantrekken.

Meerwaarde

” Vrouwelijke ondernemers zijn minder actief in netwerkorganisaties, terwijl toch steeds meer vrouwen de sprong naar het ondernemerschap wagen”, zegt Wilfried Mathys, lidmaatschapscoördinator van BNI Mechelen Werkt!

“Het is wetenschappelijk bewezen dat de aanwezigheid van vrouwen in een organisatie een meerwaarde is. Vrouwen kunnen voor een totaal nieuwe dynamiek zorgen. Daarom is het volgens ons tijd om specifiek deze vrouwelijke ondernemers aan te spreken.”

Geven loont is de kern van succesvol zakendoen bij BNI. Ondernemers brengen collega-ondernemers onder de aandacht van hun eigen relaties, en hetzelfde gebeurt in de omgekeerde richting. BNI-leden komen wekelijks bijeen voor een ontbijtvergadering, leren elkaar goed kennen en slagen er op die manier in efficiënt te netwerken.

Wie kennis wil maken met het concept, kan deelnemen aan de Business Women Night. Inschrijven is verplicht, en kan via de Facebookpagina van BNI Mechelen Werkt!