BNI Mechelen Werkt! staat op nr. 1 in de rangschikking van BNI-chapters van de regio Kempen-Mechelen. “Een fantastische beloning voor het goede werk van onze leden gedurende het voorbije anderhalf jaar”, zegt voorzitter Vincent Van Leemputten, eigenaar van Pin’Art Wines & Spirits uit Zemst. BNI Mechelen Werkt! heeft het afgelopen half jaar bij zijn leden voor een extra omzet van maar liefst 500.000 euro gezorgd.

Mechelen Werkt! scoort het best van de negen chapters in de regio. Vincent en zijn BNI-collega’s zijn momenteel het actiefst als het gaat over recruteren van nieuwe leden, wekelijkse aanwezigheden, gegeven omzet en getuigenissen.

Zelfs op nationaal vlak doet het Mechelse BNO-chapter het zeer goed: Mechelen Werkt! staat daar op de achtste plaats.

“We zijn met onze Mechelse BNI-tak van de wereldwijde netwerkorganisatie Business Network International (BNI) gestart in de zomer van 2015″, zegt Vincent Van Leemputten. “We zijn dus nog een vrij jong chapter hoewel ondertussen al 37 ondernemers lid zijn. Deze top ranking geeft ons vertrouwen dat we op de juiste weg zitten. We maakten een steile opmars en werken op dit elan door.”

BNI hamert sterk op het principe Geven loont en helpt zijn leden om op een gestructureerde en positieve manier meer omzet te genereren én langdurige, waardevolle relaties uit te bouwen met andere kwalitatief goede ondernemers.

BNI-leden bevelen elkaars bedrijf en activiteit(en) aan binnen hun professionele netwerken. Van deze mond-aan-mond reclame wordt elk lid beter. In elk chapter wordt slechts 1 bedrijf of persoon per branche/specialisatie toegelaten.

BNI Mechelen Werkt! komt elke woensdagochtend samen in het Mechelse Tivoli-kasteel. “We starten met een ontbijt- & netwerkmoment om 6.30 uur. Van 7 uur tot 8.30 uur houden we onze meeting en presentaties. Na de meeting kan iedereen die dat wenst verder ontbijten en netwerken. Wie er meteen vandoor moet, heeft dankzij het vroege startuur een werkdag die nog perfect intact is.”

Het succesvolle BNI-chapter verhuist mogelijk binnenkort naar een andere locatie. “Door de snelle expansie van kwalitatieve leden onderhandelen we momenteel over een verhuis naar de KV Mechelen Business Lounge. Daar hebben we zeker genoeg plaats om onze wekelijkse meetings te houden”