Ontbijtvergadering van BNI Klein-Brabant. Foto Studio Kwinten.

Ontbijtvergadering van BNI Klein-Brabant.
Foto Studio Kwinten.

Het lokaal ondernemersnetwerk BNI Klein-Brabant ging pas een jaar geleden van start maar realiseerde in die periode al 2,8 miljoen euro extra omzet bij elkaar.

Het Business Network International-netwerk, een Amerikaans concept, werd pas in 2012 gelanceerd in België. Het wint gestaag aan economisch belang. Vandaag is BNI het grootste ondernemersnetwerk wereldwijd en het is actief in 45 landen. Het concept is eenvoudig: een lokale groep van kleine en middelgrote ondernemers uit verschillende sectoren promoot elkaar structureel in zijn eigen netwerk. Geniaal in zijn eenvoud, want iedereen weet dat mond-aan-mond reclame goud waard is. Potentiële klanten baseren zich bij elke aankoopbeslissing ook op het advies van familie, vrienden en relaties. Elk BNI-lid deelt de visitekaartjes van de andere leden uit. Zo wordt het netwerk van elke ondernemer die lid is van een lokaal BNI minstens 30x groter.

Het netwerk BNI Klein Brabant telt na één jaar 34 leden uit verschillende sectoren zoals de auto-industrie, de bouwsector, bank & verzekeringen, immobiliën en architectuur, fotografie, voeding… Het resultaat na 1 jaar actieve netwerking mag gezien worden. BNI Klein Brabant creëerde voor meer dan 2.800.000 euro extra omzet bij elkaar. Dat is het beste resultaat van heel Vlaanderen.

Elke week ontmoeten de leden elkaar tijdens een vroege ontbijtsessie. Er worden coaching- en inspiratiesessies georganiseerd, ervaringen en contacten uitgewisseld. Het BNI business netwerk onderscheidt zich van andere netwerken en klassieke serviceclubs door zijn rechttoe rechtaan aanpak.
Voorzitter Sven Peeters: “De doelstelling van BNI is eenvoudig: meer omzet genereren vanuit het simpele principe wat je geeft, komt bij je terug. Het is een voorbeeld van de nieuwe netwerkeconomie van vandaag: lokaal verankerd en gericht op delen. Dat het werkt, bewijst de fantastische omzet die we voor elkaar gerealiseerd hebben.”