BMW traint studenten Technische Scholen Mechelen

BMWBMW Group Belux beseft terdege dat automechanicien nog steeds een knelpuntberoep is en geeft daarom al een paar jaar steun aan middelbare scholen en hogescholen die opleidingen automechanica aanbieden. Vanaf dit schooljaar werken ook de Technische Scholen Mechelen samen met BMW Group Belux.

BMW Group Belux neemt het voortouw in het geassocieerd onderwijs en biedt een platform aan voor de samenwerking tussen scholen en concessies. Zo krijgen onder meer de leerkrachten didactische ondersteuning en worden er gezamenlijke initiatieven genomen op nationaal, sector- en scholenniveau.

In Mechelen zal BMW werken met de leerlingen van het zevende jaar autotechniek van de Technische Scholen Mechelen. De leerinhouden komen uit het leerplan en kunnen meteen aan de praktijk worden getoetst met behulp van modern didactisch materiaal van BMW Group Belux.

De studenten automechanica krijgen enkele weken theoretische opleiding in het  nieuwe BMW-trainingscenter in Bornem dat pas vorig jaar opende. Daarna volgen twee stageweken bij de lokale concessies in de woonomgeving van de studenten. De  BMW/MINI concessies Juma (Mechelen), Ottevaere (Hever), Gregoir (Puurs), Tanghe (Melsbroek), Jorssen (Aartselaar) en Van Osch (Tienen) stellen hun werkplaats open voor de studenten van het 7e jaar TSO. Het pilootproject zal in de toekomst nog verder worden uitgebreid.

“The war on talent woedt in alle hevigheid verder, en zeker voor de technische beroepen in de autosector blijft het moeilijk om voldoende geschikte medewerkers te vinden”, zegt Pierre De Canniere, Retail HR en Training Manager van BMW Group Belux. “BMW Group Belux wil de banden met het onderwijs aanhalen, opdat het talent van de toekomst volop kansen krijgt om uit te groeien tot enthoesiaste en competente medewerkers voor onze sector.”
Dirk Goyvaerts, leraar Technische Scholen Mechelen, voegt hier aan toe: “Dankzij het werkplekleren bij BMW Belux bereiken onze leerlingen van de sense (Secundair na Secundair) toegepaste autotechnieken een hoger niveau.”