i3 JumaLiefhebbers van elektrische wagens uit de regio Mechelen kunnen vanaf nu voor de aankoop van een 100% elektrische BMW i3 of de hybride BMW i8 terecht bij BMW concessiehouder Juma in het Mechelse Industriepark Zuid.

BMW Juma is er trots op dat ze vanaf 2016 ook officieel BMW i-dealer zijn. “Om onze klanten optimaal van dienst te zijn, hebben we twee collega’s laten opleiden tot echte BMW i-genius”, aldus Gunter Van Lent, concessiehouder BMW Juma in Mechelen.

De BMW i3 is verkrijgbaar in een volledig elektrische versie, met als optie een range extender die zijn nut bewijst voor wie meer kilometers wil afleggen zonder de accu opnieuw te kunnen opladen aan een laadpunt. Particuliere klanten die in 2016 voor een volledig elektrische BMW i3 kiezen, kunnen gebruikmaken van de Zero Emissie Bonus van 4.500 euro. Voor vennootschappen blijft de i3 interessant door zijn 120% fiscale aftrek.

De BMW i8 is uitgerust met een elektromotor die de voorwielen aandrijft, en een driecilindermotor van 1500 cm³ voor de achterwielen. Het gemiddelde verbruik van de i8 conform de EU-normen bedraagt 2,1 l/100 km met een CO2-uitstoot van 49 g/km.

Wie geïnteresseerd is in elektrische mobiliteit, kan terecht in de Juma-showroom en kan een proefrit inplannen via juma.bmw.be.

Als er meer elektrische wagens worden verkocht, moeten er ook meer laadpalen komen, en daar wordt aan gewerkt. In februari zit het kabinet van Minister Turtelboom samen met o.a. Marina De Bie, Mechels schepen van Mobiliteit, om de uitrol van het net van elektrische laadpalen te concretiseren.

Schepen Marina De Bie licht de ambitie van de stad toe: “We gaan volop voor een duurzame mobiliteit in Mechelen. Dat betekent niet alleen dat we extra aandacht geven aan fietsers en voetgangers, maar ook dat we gaan voor duurzamere auto’s. We kiezen als stad resoluut voor een uitbreiding van het aantal publiek toegankelijke laadpalen en voor een duidelijke en structurele aanpak op maat om potentiele elektrische rijders van een laadpunt in hun buurt te voorzien.”

In het kader van een eerder project werden reeds twee oplaadeilanden geplaatst in Mechelen waar je je wagen met 100% groene stroom kan opladen. De oplaadeilanden, telkens goed voor twee wagens,  bevinden zich op de Veemarkt en op de parking Zandpoortvest 1. Daarnaast zijn er ook een aantal semi-publieke plaatsen waar telkens 1 of 2 laadpalen te vinden zijn: parking Utopolis, parking Brico, industriepark Mechelen-Noord en de ondergrondse parking Indigo Grote Markt.

“In het kader van de lancering van BMW i in Mechelen onderzoeken we momenteel de mogelijkheid om ook op onze parking een laadpaal te plaatsen. Als Mechelse BMW-concessie volgen wij verder de plannen van Minister Turtelboom en stad Mechelen op de voet. Zo kunnen we onze BMW i-klanten optimaal informeren en adviseren over de specifieke evoluties voor onze stad”, zegt Gunter Van Lent van BMW Juma nog.