BORNEM – BMW Belux wordt partner van de nieuwe Belgian Open Golf, die onder de titel Belgian Knockout in mei paatsvindt op de baan van Rinkven.

De BMW Golf Cup viert zijn 30-jarig jubileum en om dat te vieren, heeft BMW Belux besloten om naast zijn traditionele kwalificatietoernooi voor de wereldfinale een golftoernooi te organiseren op een droomlocatie exclusief voor genodigden. BMW Belux ondersteunt de nieuwe Belgian Open Golf ofwel de Belgian Knockout, die in mei op de baan van Rinkven wordt gespeeld.

De Belgian Open Golf, opgericht in 1910, was tot 2000 een van de hoogtepunten in het golfseizoen. Op initiatief van Thomas Pieters en zijn familie wordt dit prestigieuze toernooi nieuw leven ingeblazen, en BMW Belux zal het event ondersteunen. “BMW en golf hebben reeds een lange en gepassioneerde geschiedenis”, zegt Peter Henrich, voorzitter en ceo van BMW Group Belux. “We organiseren al 30 jaar lang de BMW Golf Cup in België. In dit toernooi, exclusief voor liefhebbers, kunnen de deelnemers spelers uit twintig landen ontmoeten, een beetje zoals de Belgische Knockout.”

Imago

BMW is al heel lang actief in de golfsport. Wereldwijd is BMW partner van de Ryder’s Cup maar ook van verschillende open toernooien, voornamelijk in Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. “Onze steun voor de Belgische Knockout ligt in het verlengde van wat BMW wereldwijd doet. Ons imago is nauw verbonden met golf, waarmee we ook de waarden delen, met name zelfdiscipline en fair play”, aldus Stefan De Smet, Marketingmanager van BMW Belux.

Van 17 tot 20 mei zal BMW Belux enerzijds een shuttleservice aanbieden en anderzijds zijn trouwe klanten de kans geven om deel te nemen aan het toernooi in de beste omstandigheden, net zoals bij de andere Open’s die wereldwijd worden gesteund door BMW.