BMW Belux viert op het strand van Knokke

BMWBeachLoungeOm zijn 100ste verjaardag te vieren opent BMW Belux deze zomer een exclusief pop-up restaurant in Knokke-Heist. CY is het enige gastronomische restaurant dat zich óp het strand bevindt. Gasten worden er verwend met het mooiste zicht op zee en een menu samengesteld door drie sterrenchefs: Filip Claeys (De Jonkman **), David Martin (La Paix *) en Roger Van Damme (Het Gebaar *). CY is een unieke samenwerking tussen BMW Belux, Miele en de gemeente Knokke-Heist. De creatie en de exploitatie van deze culinaire beleving is in handen van Brands & Butter.

CY bevindt zich op de eerste verdieping van de BMW Beach Lounge. Deze zomerse pop-uplounge is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde aan de Belgische kust. Elk jaar genieten meer dan 30.000 bezoekers er met zicht op zee van smakelijke gerechten en verfrissende cocktails, maar ook van de nieuwste BMW-modellen en een exclusieve mode- en muziekbeleving. De derde editie van de BMW Beach Lounge valt samen met de 100ste verjaardag van BMW, en daarom heeft het automerk samen met Miele een gastronomische topbeleving gecreëerd.

De drie geselecteerde sterrenchefs hebben het menu samen opgesteld.

Filip Claeys creëerde een voorgerecht met gemarineerde makreel, radijs, plattekaas en een jus van selder en een hoofdgerecht met gegrilde griet, artisjok, augurk en een soepje met zwemcrab en curry.

De andere keuzes voor een voor- en hoofdgerecht zijn een creatie van David Martin: cheesecake met verse groentenravioli en moelleux van rund met miso en een geglaceerde kruidenjus op basis van olijfolie.

Het dessert is van de hand van Roger Van Damme. Hij creëerde een mousse van Hoogstraatse aardbeien en framboos met toetsen van yoghurt en basilicum.

CY is open van 9 juli tot en met 28 augustus, op weekdagen van 18 tot 21 uur en op weekends en feestdagen tussen 12 en 15 uur en van 18 tot 21 uur. Op dinsdag is CY gesloten.U vindt het restaurant aan de Zeedijk-Albertstrand 509, Knokke-Heist. Reserveren is verplicht en kan via de website.