Jan Roobaert

Jan Roobaert

Aannemingen Jan Roobaert uit Lier neemt een belangrijk deel voor zijn rekening van de renovatiewerken aan de sporthal Netepark in Herentals. Dat gebeurt in opdracht van Bloso, die werkt aan de totaalrenovatie van het hoofdgebouw inclusief gevels, inkom, sporthal, kleedkamers, gevechtssportzalen en fitness. Het Lierse aannemingsbedrijf zal in het kader van de algehele renovatie in het sportcomplex het metselwerk vervangen en de akoestiek optimaliseren. De uitvoering gebeurt in verschillende fasen vanaf het najaar 2015 tot in 2017.

Over een oppervlakte van 1000 vierkante meter vervangt Aannemingen Jan Roobaert de 35 jaar oude gemetselde constructie door een muur die beantwoordt aan de hedendaagse akoestische normen. “Toen de sporthal destijds gebouwd werd, was er minder aangepast materiaal aanwezig om op een akoestisch aangepaste manier muren op te trekken. In het kader van de volledige renovatie van het complex is dit nu een kans om dit te verbeteren zodat de gebruikers in een veel aangenamer omgeving hun sportactiviteiten kunnen uitoefenen”, legt aannemer Jan Roobaert uit. De maximaal 14,50 meter hoge muur wordt in een latere fase geschilderd.

Aannemingen Jan Roobaert opereert vanuit de Lierse KMO-zone Duwyck en bouwt zowel residentiële projecten en kantoorgebouwen. Daarnaast voert het ook gespecialiseerde opdrachten, zoals deze in het Netepark uit. “Het is een mooie uitdaging om het sportcomplex mee geschikt te maken voor de komende tientallen jaren”, aldus Jan Roobaert. “Voor Aannemingen Jan Roobaert is het alvast een referentie om dergelijke werken in een publiek gebouw, dat door velen gekend is, te kunnen uitvoeren.” In het recente verleden bouwde het bedrijf ook al een kinderopvang in Lier en twee kantoren van het Vlaams en Neutraal Ziekenfonds uit Mechelen.