Blitzz & Co uit Puurs en Econet uit Ruisbroek, beide gespecialiseerd in de verhuur van tenten en feestmateriaal, hebben de krachten gebundeld. De nieuwe vennootschap heet Blitzz-Econet en de roepnaam wordt Blitzz.

“Beide bedrijven zaten door het vele werk echt op hun tandvlees”, zegt een woordvoerder van het bedrijf. “Er is slechts één fulltime kracht, Tom Vroon van Blitzz. De andere drie betrokkenen, Wim Vlummens en Johan Van Ackeren van Econet en Mathias Peeters van Blitzz & Co, hebben allemaal nog een andere job. Het werd te veel. De omzet van Blitzz & Co steeg de jongste jaren ook met minstens 50% per jaar. Ofwel moesten we mensen bij aannemen, ofwel de krachten bundelen. We hebben voor de laatste oplossing gekozen.”

De nieuwe firma opereert nu vanuit een magazijn van 600 m² in de Colomalaan in Bornem, waar Econet ook al zijn magazijn had. “Voorlopig blijft het aantal medewerkers zoals het is. We werken wel veel met interims. Mogelijk wordt in de toekomst een extra medewerker aangeworven, of gaan we meer werken met seizoensarbeiders. Maar met de winterbarbecues, nieuwjaarsrecepties e.d. stopt het seizoen eigenlijk niet meer. Enkel februari is nog een stille maand. En onze tenten worden ook steeds meer gebruikt als tijdelijk magazijn of showroom bij werkzaamheden in bedrijven, of bijvoorbeeld nu als extra showroom naar aanleiding van het autosalon. We hebben dus het hele jaar door werk.”

Het logo van het nieuwe bedrijf is net klaar. Dat vermeldt de commerciële naam Blitzz. “Mogelijk komt er toch nog een link naar Econet, want ook de klanten van dat bedrijf moeten zich bij het nieuwe fusiebedrijf thuisvoelen.”