Blauwe Vlag voor De Nekker en Diepvennen

Foto Bond Beter Leefmilieu.

Foto Bond Beter Leefmilieu.

De Nekker in Mechelen en Diepvennen in Londerzeel zijn twee van de 21 zwemvijvers en jachthavens die dinsdag een Blauwe Vlag kregen. De Blauwe Vlag is een kwaliteitslabel voor stranden, zwemplassen en jachthavens die voldoen aan strikte criteria voor onder andere waterkwaliteit. Het label wordt uitgereikt door de Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen.

Zij maakten ook de Groene Sleutels bekend. Met vijf nieuwe locaties erbij, zijn er in Vlaanderen nu 120 bestemmingen met een Groene Sleutel. De Groene Sleutel is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Met het behalen van de Groene Sleutel engageert dit bedrijf zich om op een duurzame manier te werk te gaan. Er wordt zorgvuldig omgesprongen met water, energie en afval, zonder toe te geven op het vlak van comfort.

Dit zijn de Groene Sleutels in de regio Mechelen-Lier: Dierenpark Planckendael, Technopolis, Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker, B & B De Plukboerderij Schelle, Holiday Inn Express Mechelen, Martin’s Patershof Mechelen, Jeugdherberg De Zandpoort Mechelen, Het Laathof in Hingene en Domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver.