Blauwe brug tussen Walem en Rumst later open

brugDe voetgangers- en fietsersbrug over de Beneden-Nete tussen Walem en Rumst zal in de week van 20 oktober 2015, iets later dan gepland, opnieuw open zijn voor verkeer.

Waterwegen en Zeekanaal NV startte begin mei met een grondige renovatie van de metalen brug. Het wegdek werd weggenomen voor galvanisatie. De leuningen werden herschilderd in een atelier. De brug werd volledig gezandstraald en geschilderd in haar typerende blauwe kleur.

Omdat de onderste verflagen er slechter aan toe waren dan voor het zandstralen kon worden vastgesteld, zijn twee extra verflagen nodig. Daarom zullen de werken drie weken later klaar zijn dan gepland, namelijk in de week van 20 oktober.

Volgend jaar moet de blauwe voetgangers- en fietsersbrug over de Beneden-Dijle tussen Heindonk (Willebroek) en Walem (Mechelen) een gelijkaardige renovatie ondergaan. De werken starten zo gauw het weer het toelaat, maar ten vroegste in april 2016. Ze zullen 5 kalendermaanden duren De timing is wel steeds onder voorbehoud. Ook voor deze werken zijn de uitvoerders gebonden aan de lente- en zomermaanden, aangezien voor het schilderen een temperatuur van minstens 15° aangewezen is.

De blauwe brug over de Dijle zal uit veiligheidsoverwegingen voor de volledige duur van de werken niet toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers. Waterwegen en Zeekanaal NV werkt samen met de betrokken gemeenten en Toerisme Provincie Antwerpen een veilige omleiding uit.

De blauwe bruggen zijn een belangrijke schakel in de recreatieve ontsluiting van de regio. Door de bruggen duurzaam te onderhouden en tijdig te herstellen, wil W & Z onverwachte onderbrekingen of onveilige situaties vermijden.