BIS installeert videowall bij Westcon-Comstor

videowallHet Mechelse BIS, gespecialiseerd in audiovisuele en ICT-oplossingen, werd bij het inrichten van het nieuwe kantoorpand van Westcon-Comstor gekozen voor levering, installatie en onderhoud van audiovisuele apparatuur. Blikvanger is een overweldigende videowall bij de toegang tot het bedrijf.

“De belangrijkste aandachtspunten bij de realisatie van de oplossingen waren de hoge betrouwbaarheid en een optimaal gebruikersgemak, zonder de gewenste functionaliteit uit het oog te verliezen”, aldus het bedrijf. “Daarnaast moesten de oplossingen voldoen aan de huidige standaards en voorbereid zijn op toekomstige ontwikkelingen.”

De content op de videowall bij Westcon-Comstor is eenvoudig te beheren via de BIS ID content runner, een door BIS ontwikkeld content management systeem voor flexibele narrowcasting. “Op de videowall worden onder meer nieuwsberichten, (bedrijfs)informatie, zalenplanning en andere mededelingen op een aantrekkelijke manier weergegeven. Dat gebeurt binnen een speciaal ontworpen template dat past bij de Westcon-Comstor huisstijl. Ook het grafische ontwerp van de template werd door eigen mensen van BIS verzorgd.”

Naast de videowall heeft BIS diverse trainingsruimtes, demonstratieruimtes en meeting rooms voorzien van (interactieve) presentatiemiddelen, zoals LED (touch) displays, SMART boards, speakers en aansluitpunten. In een aantal ruimtes zijn deze middelen in een meubel geïntegreerd, waardoor randapparatuur en bekabeling niet zichtbaar zijn. Dat komt zowel de uitstraling van de ruimte als de veiligheid en levensduur ten goede. In de boardroom en conference room kunnen gebruikers via videoconference met klanten en partners vergaderen.

Om de beschikbare zalen en ruimtes binnen het nieuwe Westcon-Comstor pand overzichtelijk te kunnen inplannen, heeft BIS een ruimtereserveringssysteem geïmplementeerd. Dankzij het 8” LED display bij iedere vergaderzaal, trainingsruimte of boardroom is meteen duidelijk of de ruimte beschikbaar is of niet. Doordat het systeem is gekoppeld aan het netwerk kunnen medewerkers ook vanaf hun PC of laptop, bijvoorbeeld in MS Outlook, een ruimte boeken.