MECHELEN – Voor haar rol in het uittekenen van het strategisch driejarenplan 2015-2018 bij Telenet is Birgit Conix, nog even CFO van Telenet, uitgeroepen tot Trends CFO of the Year.

Birgit Conix werd verkozen door een onafhankelijke jury die bestaat uit leden van de redacties van Trends/Trends-Tendances en een aantal financiële experts. Zij beloonden haar realisaties bij Telenet, met onder meer een ambitieuze cashflow-doelstelling die  jaar na jaar gerealiseerd werd.

Birgit Conix haalde het van de andere genomineerden: Didier De Sorgher van Spadel, Koenraad Rogiers van H.Essers, Catherine Vandenborre van Elia en Mickael Van den Hauwe van WDP. Ze volgt Luc Popelier van KBC Group op, die laureaat was in 2017.

Sinds haar benoeming in 2013 deed Telenet vier overnames, verwierf het telecombedrijf een eigen mobiel netwerk en verdubbelde het de vrije kasstroom.

Opnieuw internationaal

Ook andere bedrijven merkten het succes van Birgit Conix op. Ze werd binnengehaald door de Duitse toerismegroep TUI, waar ze in juli aan de slag gaat als CFO. Ze zal werken in Hannover.

De overstap naar een wereldspeler geldt als een erkenning van haar kwaliteiten en een terugkeer naar de internationale context die ze eerder kende bij Heineken en Johnson & Johnson.