MECHELEN – Het Mechelse Biocartis, gespecialiseerd in moleculaire diagnostiek, heeft een nieuwe companion diagnostic (CDx) ontwikkelingsovereenkomst ondertekend met biotechbedrijf Amgen. Bedoeling is om Idylla™ CDx biomarkertesten te ontwikkelen voor een nieuwe oncologische compound die gebruikt zou worden in de behandeling van bepaalde vaste tumoren.            

Dit is de tweede CDx-overeenkomst die Biocartis ondertekent met Amgen. De eerste CDx-overeenkomst werd afgesloten op 4 december 2017 en is gericht op het registreren van twee Idylla-testen bij de US Food and Drug Administration (FDA) als een CDx-test voor Amgen’s medicijn Vectibix® (panitumumab).

Versterkte samenwerking

Ulrik Cordes, EVP Companion Diagnostics van Biocartis: “Deze nieuwe CDx-overeenkomst versterkt onze samenwerking met Amgen. We zijn zeer tevreden om aan onze samenwerkingsrelatie nu ook een CDx co-ontwikkelingsprogramma te kunnen toevoegen dat een nieuwe compound voor een Amgen-geneesmiddel ondersteunt. Dit is tevens een belangrijke volgende stap in de uitbreiding van ons CDx-portfolio, die zou moeten bijdragen tot het genereren van omzet op korte termijn en het creëren van een sterke pipeline aan toekomstige Idylla™ CDx-biomarkertesten.”

Financiële details over de nieuwe CDx-overeenkomst met Amgen worden niet meegedeeld.