Biocartis_main_leftDe nv Biocartis Group uit Mechelen trekt naar de beurs. Biocartis is een innovatief, commercieel-actief moleculair diagnostisch bedrijf. De aandelen zullen verhandeld worden op Euronext Brussel. De prijsvork voor de aandelen is tussen 10 en 11,50 euro per aandeel. Gebaseerd op de prijsvork zal de omvang van de aanbieding liggen tussen 87 en 155 miljoen euro.

“We geloven dat Biocartis een belangrijke plaats op de groeiende markt voor precisie-diagnostiek zal innemen”, zegt Rudi Pauwels, CEO en medeoprichter van Biocartis. “Diagnostische oplossingen, zoals de onze, zullen de gezondheidszorg systemen over de hele wereld helpen om de juiste diagnose vroeg te vinden en gerichte medicijnen te zoeken om betere, meer kostenefficiënte resultaten voor patiënten te creëren. Ons Idylla systeem, dat vorig jaar werd gelanceerd, kan een test proces, dat momenteel weken kan duren, wanneer het moet in een paar uren voltooien, waardoor zorgverleners ultraprecisie geneeskunde voor hun patiënten kunnen aanbieden”

“De fondsen opgehaald door middel van deze Aanbieding zullen Biocartis in staat stellen om een groeiend menu van tests voor ons ultramodern Idylla systeem op te leveren voor gebieden met een hoge onvervulde medische behoefte in de oncologie en infectieziekten en om onze internationale commerciële roll-out strategie voort te zetten om de aanzienlijke groei die verwacht wordt in deze markten vast te leggen.”, zegt Hilde Windels, Gedelegeerd Bestuurder en Chief Financial Officer van Biocartis.