Herman Verrelst is vanaf augustus van dit jaar de nieuwe CEO van de Mechelse specialist in moleculaire diagnostiek Biocartis Group NV.

Verrelst is volgens Biocartis een geroutineerde executive en seriële ondernemer met een bewezen internationaal commercieel trackrecord in moleculaire diagnostiek. Hij is momenteel Vice President en General Manager van de afdeling Genomics and Clinical Applications van Agilent Technologies Inc., een wereldwijde leider in life sciences, diagnostiek en toegepaste chemische markten. Hij werkte er onder meer aan de uitbreiding van Agilent’s productportfolio door productinnovaties en de toevoeging van nieuwe technologieën, vooral in het domein van genomische precisieoncologie. Dat is een ideale achtergrond om Biocartis te ondersteunen in de versnelling van zijn wereldwijde commerciële expansie en ontwikkeling van zijn menu aan testen.

Verrelst was ook stichter en CEO van Cartagenia, een spin-off van de KU Leuven die gericht is op software-oplossingen voor klinische genetische en moleculaire oncologie, CEO van Medicim, en stichter en CEO van DATA4s. Hij heeft een Master diploma Ingenieurswetenschappen.

Rudi Mariën, voorzitter van Biocartis: “Herman heeft echt leiderschap getoond in zijn vorige functies, waar hij indrukwekkende commerciële- en aandeelhouderssuccessen realiseerde. Ik heb er alle vertrouwen in dat Biocartis onder het leiderschap van Herman zal uitblinken in zijn volgende groeifase. We willen Herman dan ook feliciteren en hem alle succes toewensen in zijn nieuwe rol.”

Rudi Pauwels, stichter van Biocartis en Hilde Windels, interim CEO: “We zijn ervan overtuigd dat Herman’s commerciële trackrecord, sectorervaring en persoonlijkheid een perfecte fit zijn met deze leiderschapsrol binnen Biocartis. We kijken er dan ook naar uit om samen te werken met Herman en onze plannen verder uit te voeren, zodat Biocartis wereldwijd invloed kan uitoefenen op de manier waarop moleculaire diagnostiek wordt uitgevoerd.”

Herman Verrelst is eveneens enthoesiast: “Ik heb een passie voor groeiverhalen, gedreven door echte innovatie, en ben daarom ook erg blij dat ik de kans krijg om Biocartis te vervoegen. Ik kijk er naar uit om te werken met het team en met Rudi Pauwels, wiens passie en visie ik deel, om te blijven innoveren in de moleculaire diagnosemarkt met oplossingen die precisiegeneeskunde in de praktijk brengen. Het Idylla™ platform is een uiterst elegant en best-in-class platform om dit doel te bereiken.”