Biocartis sluit openbare aanbieding vervroegd af

rudipauwelsBiocartis Group NV, het innovatief moleculair diagnostisch bedrijf uit Mechelen, heeft donderdag de vervroegde afsluiting aangekondigd van de aanbiedingsperiode van haar eerste openbare aanbieding van nieuwe aandelen. De afsluiting ging donderdag meteen in voege. Oorspronkelijk werd aangekondigd dat tot 29 april kon worden ingeschreven op de beursintroductie.

In de loop van vrijdag worden de resultaten van de aanbieding en een herziene tijdlijn bekend gemaakt.

Biocartis, geleid door CEO dr. Rudi Pauwels, biedt diagnostische oplossingen van de nieuwe generatie aan om de klinische praktijk te verbeteren ten voordele van de patiënt, de klinische practici, de kostendragers en de sector. Het Idylla™ MDx systeem van Biocartis is een volledig geautomatiseerd systeem dat accurate, zeer betrouwbare moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch staal in nagenoeg elke omgeving.

Idylla biedt een antwoord op de toenemende vraag naar gepersonaliseerde geneeskunde door een snelle en efficiënte behandelingskeuze en opvolging van de behandeling mogelijk te maken.
Biocartis ontwikkelt en commercialiseert een snel uitbreidend testmenu dat voldoet aan belangrijke onbeantwoorde klinische behoeften in oncologie en infectieziektes. Deze domeinen zijn respectievelijk het snelst groeiende en het grootste segment van de MDx-markt.

Biocartis stelt ongeveer 200 werknemers te werk en is gevestigd in Mechelen.