MECHELEN – Biocartis, gespecialiseerd in moleculaire diagnostiek, blijft zich richten tot Amerika. In het derde kwartaal van vorig jaar werd daar het Idylla-platform nog gelanceerd. Het Mechelse biotechbedrijf opent er nu een R&D-center.

Het Amerikaanse R&D-center moet de uitvoering van Biocartis’ strategie ondersteunen. Die is gericht op een versnelde uitbreiding van het menu aan testen op het Idylla-platform. Het gaat om een minilabo dat op een korte tijd de diagnose van kanker kan stellen. Het team ter plaatse zal versterkt worden door het Idylla-testontwikkelingsteam van Janssen Diagnostics die sterke expertise kan voorleggen in het ontwikkelen van testen op het platform.

“We zijn erg verheugd om dit R&D-center in de VS op te richten dankzij de steun van onze reeds lang bestaande partner Janssen Diagnostics”, vertelt Herman Verrelst, ceo van Biocartis. “Dit zal ons helpen om onze R&D-organisatie op te schalen in de toekomst. Bovendien zal de nabijheid van veel van onze farmaceutische- en testontwikkelingspartners in de VS een efficiënte uitvoering van bestaande en nieuwe samenwerkingen vergemakkelijken.”

Tegenvallende groeiprognoses

Biocartis maakte ook enkele cijfers bekend. Daaruit blijkt dat er dit jaar opnieuw gestreefd wordt naar de verkoop van 250 tot 275 minilabo’s, wat het totaal eind 2018 op ongeveer 900 verkochte platformen moet brengen. De verkoop van de patronen zou dan weer moeten verdubbelen.

Die doelstellingen liggen wel veel lager dan de groeiprognoses naar 1.000 verkochte platformen en een verdrievoudiging van de verkoop van de patronen. De extra aandacht aan onderzoek en ontwikkeling is dus zeer belangrijk om alles in een versnelling te krijgen.

Verder klokte Biocartis wel af op bedrijfsinkomsten van 23,1 miljoen euro, een stijging van 68 procent. Daartegenover staan wel 66,7 miljoen euro bedrijfskosten. Het bedrijf liet wel weten dat het een schuldfinancieringsfaciliteit tot 24 miljoen euro van de Europese Investeringsbank heeft bekomen.