MECHELEN – Biocartis Group NV lanceerde dinsdag een kapitaalverhoging. Het Mechelse bedrijf haalde 80 miljoen euro op.

Biocartis Group NV kondigde dinsdagavond aan dat het 80 miljoen euro aan bruto opbrengst heeft opgehaald door middel van een private plaatsing met versnelde orderbookprocedure van 6,4 miljoen nieuwe aandelen. Dit staat gelijk aan ongeveer 14,33% van de uitstaande aandelen van de vennootschap, tegen een uitgifteprijs van 12,50 euro per aandeel.

Ewoud Welten, Chief Financial Officer van Biocartis: “Het aanzienlijke bedrag dat dinsdag opgehaald werd in deze private plaatsing is een belangrijke mijlpaal voor Biocartis om de fondsen te verzekeren voor de verdere uitvoering van onze plannen. We zijn tevreden met dit bookbuilding proces, dat solide vraag van bestaande aandeelhouders combineert met de sterke interesse van nieuwe lokale en internationale institutionele investeerders die willen instappen. We zien de steun van deze investeerders als een compliment voor onze teams en partners, die beide werken om van gepersonaliseerde geneeskunde een dagelijkse realiteit te maken.”

Idylla

Biocartis wil de netto-opbrengsten van de kapitaalverhoging aanwenden voor de financiering van de uitbreiding van het testmenu en de toepassingen voor het Idylla(TM) platform, zijn verkoop- en marketingactiviteiten, de voortdurende uitbreiding van de cartridge productiecapaciteit, en voor werkkapitaal- en andere algemene bedrijfsdoeleinden.

 

Betaling en levering van de nieuwe aandelen zal naar verwachting plaatsvinden op 1 december.

Als gevolg van de uitgifte van nieuwe aandelen zal het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap worden verhoogd van 446.697,72 euro naar 510.697,72 euro en zullen de uitgegeven en uitstaande aandelen van de vennootschap toenemen van 44.669.772 naar 51.069.772 gewone aandelen.