Biocartis Group NV, specialist in moleculaire diagnostiek, heeft 32.674.281,85 euro aan bruto opbrengst opgehaald door een private plaatsing met versnelde orderbookprocedure van 4.058.917 nieuwe aandelen (ofwel circa 10% van de uitstaande aandelen van de vennootschap) voor een uitgifteprijs van 8,05 euro per aandeel. De slotkoers van de aandelen voorafgaand aan de lancering van het aanbod was 8,25 euro per aandeel.

Ewoud Welten, Chief Financial Officer van Biocartis: “We zijn verheugd de succesvolle afronding van deze private plaatsing met een lage discount te kunnen aankondigen. Er was een sterke vraag van lokale en internationale investeerders tijdens het vlotte orderboek-proces waarop werd overingeschreven. Onze kaspositie werd nu bijkomend versterkt, hetgeen ons toelaat de globale expansie van onze installed base van Idylla™ instrumenten en de ontwikkeling van nieuwe testen voort te zetten. We zijn onze bestaande aandeelhouders dankbaar voor hun steun, en verwelkomen onze nieuwe investeerders.”

De netto-opbrengsten zullen worden aangewend voor de financiering van de ontwikkeling, regulatoire goedkeuringen en lanceringen van nieuwe testen en toepassingen voor het Idylla™ platform van Biocartis, de expansie van het verkoop- en marketingteam en de expansie van de cartridge productiecapaciteit van Biocartis.

Degroof Petercam, KBC Securities en Kempen & Co traden op als Joint Bookrunners bij de transactie.

Als gevolg van de uitgifte van nieuwe aandelen zal het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap worden verhoogd van 405.891,88 euro naar 446.481,05 euro en zullen de uitgegeven en uitstaande aandelen van Biocartis Group NV toenemen van 40.589.188 naar 44.648.105 gewone aandelen.