Biocartis haalt 15 miljoen meer op

biocartisHet Mechelse Biocartis Group NV kondigt vandaag aan dat de overtoewijzigingsoptie die werd toegekend in het kader van haar eerste openbare aanbieding volledig werd uitgeoefend. Daardoor bedragen de bruto-opbrengsten van de beursgang in totaal 115 miljoen euro.

De vennootschap gaf oorspronkelijk 8.695.652 nieuwe aandelen uit tegen een aanbiedingsprijs van 11,50 per aandeel. Ze had ook aan stabilisatiemanager KBC Securities NV/SA een overtoewijzingsoptie toegekend om in te schrijven op maximaal 1.304.347 bijkomende nieuwe aandelen tegen een prijs van 11,50 per aandeel. Dit was om eventuele overtoewijzingen of short posities in verband met de aanbieding te dekken.

KBC Securities NV/SA heeft de overtoewijzingsoptie volledig uitgeoefend, waardoor Biocartis bijkomend 15 miljoen euro aan bruto-opbrengsten ophaalt en 1.304.347 bijkomende nieuwe aandelen uitgeeft. Na de uitoefening van de overtoewijzingsoptie heeft Biocartis nu 40.448.360 uitstaande aandelen.

Biocartis is een innovatief moleculair diagnostisch bedrijf dat oplossingen aanbiedt om de klinische praktijk te verbeteren ten voordele van de patiënt, de klinische practici, de kostendragers en de sector. Het Idylla™ MDx systeem van Biocartis is een volledig geautomatiseerd systeem dat zeer betrouwbare moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch staal in nagenoeg elke omgeving. Het maakt meer gepersonaliseerde geneeskunde mogelijk door een snelle en efficiënte behandelingskeuze en opvolging van de behandeling. Biocartis lanceerde het systeem in september vorig jaar samen met een eerste test om huidkanker op te sporen. Het bedrijf ontwikkelt en commercialiseert een snel uitbreidend testmenu dat voldoet aan belangrijke onbeantwoorde klinische behoeften in oncologie en infectieziektes. Deze domeinen zijn respectievelijk het snelst groeiende en het grootste segment van de MDx-markt.