MECHELEN – Biocartis is tevreden over de eerste kwartaalcijfers. Die tonen aan dat het Mechelse biotechbedrijf een goede start heeft genomen om de vooropgestelde doelstellingen voor 2018 te behalen.

Tijdens het eerste kwartaal heeft Biocartis heel wat Idylla-toestellen kunnen plaatsen. Het gaat om een minilabo dat op een korte tijd de diagnose van kanker kan stellen. De plaatsingen gebeurden niet alleen in Europa, maar ook in de Verenigde Staten dat 40 procent van het totaal bijdraagt. Het is een sterk begin om tegen eind 2018 zo’n 900 instrumenten geïnstalleerd te hebben.

Ook de verkoop van cartridges verliep vlot. Die klom 70 procent omhoog in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar. De ambitie om eind 2018 dubbele verkoopcijfers te realiseren, is zo een stuk realistischer.

Herman Verrelst, ceo Biocartis: “Onze performantie in het eerste kwartaal maakt de weg vrij voor de realisatie van onze 2018 doelstellingen. In het bijzonder zagen we sterke interesse bij de high-end oncologie-ziekenhuizen in de VS. Steun van deze ziekenhuizen en hun belangrijke opinieleiders zal een belangrijke drijfveer zijn bij het bekomen van een brede marktadoptie van ons systeem.”

Met de opening van een R&D-center in de VS begin maart toont Biocartis alvast zijn toewijding aan de Amerikaanse markt. “Dit zal ons ook helpen om efficiënter te zijn in de uitvoering van bestaande en verwachte samenwerkingen rond ons menu, hetgeen eveneens een belangrijke drijfveer is voor verdere marktadoptie.”