Binnenkort aardgas-tankstation in Bornem

Minister van Energie Bart Tommelein, Geert Degroote van Potpoint België en Dirk Maes van Brandstoffen Maes.

Minister van Energie Bart Tommelein, Geert Degroote van Potpoint België en Dirk Maes van Brandstoffen Maes.

In het Esso-tankstation van Brandstoffen Maes aan het Kielsbroek in Antwerpen opende minister van Energie Bart Tommelein eerder deze week een aardgas (CNG)-tankpunt van PitPoint, de merknaam van het Mechelse Belgium Clean Fuel Company. PitPoint zal de komende vijf maanden nog vier andere aardgas-tankstations openen in de provincie Antwerpen, en één daarvan komt in de Lodderstraat in Bornem. PitPoint wil op die manier meewerken aan het verduurzamen van de mobiliteit voor ondernemers én particulieren.

Minister Tommelein moedigt de vergroening van de verkeersfiscaliteit aan.De intrede van een nieuwe speler met ambitieuze plannen in de markt van aardgastankstations is een bewijs dat er in Vlaanderen een toekomst is voor duurzame brandstoffen. De luchtkwaliteit in Vlaanderen moet verder verbeteren en kiezen voor schonere brandstoffen zoals aardgas kan daarbij helpen. Het beleid van de Vlaamse regering ondersteunt deze transitie.

Geert Degroote, PitPoint directeur België: “Ik zie een goede match in ambities met het beleid van de minister en PitPoint’s plannen voor België. PitPoint clean fuels streeft namelijk ook in België naar 100% schoon vervoer.

De afgelopen twee jaar groeide het wagenpark op aardgas in België van 500 naar meer dan 3.500 CNG-voertuigen. 1.000 daarvan werden dit jaar ingeschreven. Dat bewijst dat de gunstige voorwaarden die de Vlaamse regering koppelde aan de aankoop van een aardgasvoertuig stimulerend werken. CNG-wagens zijn zeer zuinig in gebruik en betalen geen BIV en jaarlijkse verkeersbelasting tot en met 2020.

De groei van het aantal voertuigen zorgt ook voor meer aardgastankstations. PitPoint opent de komende maanden nog vier stations: in Bornem in de Lodderstraat 26, in Turnhout, Beveren en Wommelgem. PitPoint exploiteert ook al jaren het aardgas-tankstation in Rumst (Antwerpseweg 39).

PitPoint is eveneens actief in de ontwikkeling van groengas productie om op termijn de fossiele brandstof aardgas te vervangen door biomethaan.