bindomatic“Zolang kleurenprinters blijven bestaan, zolang zijn inbindsystemen als de onze van groot nut”, zegt Sonja Heydens, verkoopleider van Bindomatic-België dat gevestigd is in Lier en al 25 jaar op de Belgische markt is. Bindomatic België is een dochteronderneming van het Zweedse Bindomatic AB. Het bedrijf lanceerde zopas de Bindomatic 9000.

“Dit is een volautomatisch offline inbindsysteem voor documenten. Bijvoorbeeld voor presentaties en bedrijfsbrochures worden nog steeds veel kleurenprints afgedrukt en het staat veel mooier als je die prints kunt bundelen in een mapje. De Bindomatic 9000 werkt heel snel, hij is afgestemd op het ritme dat in de meeste bedrijven vrij hoog ligt.”

Dat wordt bevestigd door Jorgen Friman, directeur en voorzitter van Bindomatic. “We zoeken altijd naar oplossingen waardoor er in bedrijven meer tijd vrijkomt voor ander werk. Het was voor ons een uitdaging om de tijd die met traditionele machines nodig is om documenten in te binden drastisch te verminderen. Met deze Drop&Go-technologie is dat gelukt.”

Documenten worden ingevoerd in het toestel. Dat meet de dikte van het bundeltje papier, kiest de map met voorgelijmde rug van de juiste dikte uit en een paar seconden later komt het ingebonden bundeltje aan de andere kant uit de machine.