axaltaTijdens een buitengewone ondernemingsraad heeft Axalta Coating Systems vandaag haar intentie aangekondigd om alle Europese onderzoeksactiviteiten voor vloeibare coatings te centraliseren. Deze intentie kan leiden tot het schrappen van 68 banen op de site in Mechelen. 455 jobs blijven gevrijwaard.

De Europese onderzoeksactiviteiten voor vloeibare coatings van Axalta Coating Systems zijn vandaag verspreid over verschillende laboratoria in Duitsland, Oostenrijk en België. Deze gespreide organisatie heeft volgens het bedrijf een impact op zowel de doelmatigheid als de efficiëntie. “Dit ondermijnt de mogelijkheid voor Axalta Coating Systems om aan haar klanten producten en diensten met optimale toegevoegde waarde af te leveren, wat noodzakelijk is voor de duurzame toekomst van de onderneming”, aldus een persmededeling van het bedrijf.

Daarom heeft Axalta Coating Systems de intentie aangekondigd om al haar Europese onderzoeksactiviteiten voor vloeibare coatings te groeperen in het Duitse Wuppertal en zo optimale synergieën te creëren. Na de aankondiging van vandaag zal het management de wettelijke procedure van informatie en consultatie opstarten met de ondernemingsraad. Axalta wil snel samenzitten met de werknemersvertegenwoordigers, “met respect voor een transparante en constructieve dialoog”.

Axalta Coating Systems heeft twee vestigingen in België: één in Mechelen en één Heusen-Zolder. 523 medewerkers zijn er actief in verschillende departementen die coatingtoepassingen produceren en verkopen aan hoofdzakelijk de autoindustrie. In Mechelen worden vloeibare coatings geproduceerd. Naast operationele diensten, zijn ook alle niet-operationele diensten geïntegreerd op de site.