SintMaartenWie nieuwsgierig is naar de stand van zaken op de werf van het nieuwbouwziekenhuis van AZ Sint-Maarten is welkom op zondag 31 mei tussen 10 en 17 uur. Naar aanleiding van Open Wervendag kunt u dan een bezoek brengen aan het ziekenhuis in opbouw.

Intussen gaan de werkzaamheden op de werf hun gang zoals gepland. Ondanks de paasvakantie begin april werd heel wat werk verricht. In mei vinden weer diverse grondaanvullingen plaats rondom het ziekenhuisgebouw. Ook wordt verder gewerkt aan het BEO-veld (Bodem Energie Opslag). De leidingen tussen de regenwaterrecuperatietank en het ziekenhuisgebouw worden aangelegd. Daarnaast worden de wanden van de logistieke put verder afgewerkt, net als de daken op de lokalen die zich in deze put bevinden.

Tegen het einde van deze maand wordt gestart met de dakbedekking, met het aanleggen van het regenwaterafvoersysteem (Pluvia) en met het buitenschrijnwerk in de kleine patio’s van blok Id.

Er staan ook nog heel wat ruwbouwwerken binnen het ziekenhuisgebouw op de agenda. In de delen G, H en I wordt een deel van de vierde verdieping opgetrokken in de zones noord en zuid. In de ruggengraat voor de delen F, G, H en I worden de prefabstructuur en een deel van de welfsels geplaatst.
Voor de delen C, D en E worden aan de zuidzijde de verdiepingen +1 en +2 geplaatst. Aan de noordzijde wordt het gelijkvloers opgetrokken.

De bouw van het ziekenhuis ging eind 2013 van start. Eind 2018 zou het gebouw klaar moeten zijn om in gebruik te nemen. In de helft van dit jaar moet volgens de planning worden gestart met de binneninrichting en de technieken. Eind 2016 moeten de ruwbouwwerken volledig klaar zijn, inclusief de daken en de ramen. In juli 2017 moet het parkeercomplex afgewerkt zijn.